Soğan Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 tane iri kuru soğan
  • 2 adet küp şeker
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıvı yağ
Süslemek için;

  • Maydanoz
Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kuru soğanları iri iri kesip sıvı yağ da soteliyoruz. 2 adet küp şekeri de ek edip rengi yavaşça karamele dönene kadar soteleme sürecine devam ediyoruz.
  2. İsteğe bağlı canlı de bırakabilirsiniz. İsterseniz epeyce pişmiş de yapabilirsiniz.
  3. Soteleme yaparken üzerine pulbiber, karabiber, tuz ve nar ekşisini farklı bir kap ortasında karıştırın ve dökün.
  4. Süslemek için maydanoz kullandım. Afiyet olsun
    🥰
Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst