Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet orta uzunluk kurusoğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağından biraz az su
- 2 yemek kaşığı narekşisi
- Pul biber,karabiber, tatlı kırmızı toz biber , kimyon
- Süzme yoğurt ( servis sırasında kullanmak için. mecburi değil)
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanların kabuklarını soyup 4 e bölelim ve her katını ayıralım.
- Tavaya aldığımız soğanlarımızın üzerine zeytinyağı ekleyip karıştırarak kavuralım.
- Soğanlar biraz yumuşadığında toz şekeri.
- Ekleyelim ve rengi değişene kadar karıştıralım.
- Yumuşayan soğanların üstüne suyumuzu ekleyip 3-4 dakika daha pişirelim.
- Yumuşayan soğanların üstüne baharat ve nar ekşisini ekleyip karıştırıyoruz.
- Ocağının altını kapatmayı unutmayalım ???? mezemiz hazır ben altına süzme yoğurtla servis ettim siz kullanmayabilirsiniz de deneyeceklere afiyet olsun şifa olsun inşallah ????