Soğan Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk kurusoğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağından biraz az su
  • 2 yemek kaşığı narekşisi
  • Pul biber,karabiber, tatlı kırmızı toz biber , kimyon
  • Süzme yoğurt ( servis sırasında kullanmak için. mecburi değil)
Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanların kabuklarını soyup 4 e bölelim ve her katını ayıralım.
  2. Tavaya aldığımız soğanlarımızın üzerine zeytinyağı ekleyip karıştırarak kavuralım.
  3. Soğanlar biraz yumuşadığında toz şekeri.
  4. Ekleyelim ve rengi değişene kadar karıştıralım.
  5. Yumuşayan soğanların üstüne suyumuzu ekleyip 3-4 dakika daha pişirelim.
  6. Yumuşayan soğanların üstüne baharat ve nar ekşisini ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Ocağının altını kapatmayı unutmayalım ???? mezemiz hazır ben altına süzme yoğurtla servis ettim siz kullanmayabilirsiniz de deneyeceklere afiyet olsun şifa olsun inşallah ????
    ❤
Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst