Soğan Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta uzunluk soğan (küçükse +2 tane daha ekleyin)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı kaşığı pul biber
  • 1 avuç maydanoz
  • Tuz
Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanları soyup 4’e bölelim ve teflon tavamıza alalım.
  2. Sıvıyağ ekleyip kavuralım.
  3. Karamelize kıvama yaklaşınca şekerimizi ekleyip yeniden bir 3-4 dk kavuralım.
  4. ondan sonrasında bir kasede nar ekşisi ve sıcak suyu açalım ve tavamıza ekleyelim.
  5. Tavada soğanlar nar ekşili suyu uygunca çektirene kadar kavuralım.
  6. hemen sonrasında baharatlarını ekleyip altını kapatalım ve maydanozlarımızı ekleyelim.Gerçekten harika ötesi bir tanım deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????
Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst