Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6-7 adet orta uzunluk soğan (küçükse +2 tane daha ekleyin)
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1,5 çay kaşığı kaşığı pul biber
- 1 avuç maydanoz
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları soyup 4’e bölelim ve teflon tavamıza alalım.
- Sıvıyağ ekleyip kavuralım.
- Karamelize kıvama yaklaşınca şekerimizi ekleyip yeniden bir 3-4 dk kavuralım.
- ondan sonrasında bir kasede nar ekşisi ve sıcak suyu açalım ve tavamıza ekleyelim.
- Tavada soğanlar nar ekşili suyu uygunca çektirene kadar kavuralım.
- hemen sonrasında baharatlarını ekleyip altını kapatalım ve maydanozlarımızı ekleyelim.Gerçekten harika ötesi bir tanım deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????