Gereçleri
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 kase yoğurt
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- 6-7 kol dereotu
- Tavaya sıvı yağ alın.
- Soğanları yarım ay biçiminde uzun doğrayıp tavaya ekleyin.
- Karamelize olana kadar karıştırarak kavurun.
- Tuz kırmızı toz biber ve nar ekşisi ekleyip karıştırın ılımaya bırakın.
- Farklı bir kasede sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp bütün materyalleri karıştırıp ılıyan soğanın üzerine döküp güzelce karıştırın.
- Servis tabağına alıp yayın.
- Son olarak üzerine ince ince kıyılmış dereotu ekleyip servis yapın.