Soğan Mezesi (Urfa Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet küçük uzunluk soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağına yakın zeytinyağı
- 1 adet salatalık
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları ince ince piyaz şeklinde doğrayalım ve bir kapta tuz ile ovalım.
- Biber ve maydanozları da olabildikçe minik minik doğrayalım.
- Salçaları,isot,nar ekşisi,su ve zeytinyağını ekleyip kıvam alana kadar karıştıralım.
- Taban için salatalık doğrayıp üzerine soğan piyazımızı ekledim. Et ve zerzevat yemeklerinin vazgeçilmezi olmaya aday. Afiyet olsun.