Sinop Kent Stadyumu’nda sona gelindi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Sinop’ta eski Dokuzoğlu Kent Stadyumu yıkılarak, revize ihale ile başlanan yeni ve çağdaş stadyumda çalışmalar yüzde 95 oranında tamamlandı. 22 bin metrekare alanda inşa edilen ve 10 bin seyirci kapasitesine sahip yeni statta genel inşaatın akabinde saha içi düzenlemelerde son basamağa gelindi. Etraf düzenlemesinin ise kısa müddette tamamlanacağı bildirildi.

Projenin geleceğe yönelik daha çağdaş ve daha yenilikçi yapılması için vilayet yöneticilerinin büyük emek verdiğini söyleyen Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Lideri Ayhan Özhan, “Burası bir vilayet olduğu için önümüzdeki senelerda buradaki kulüplerimizin nereye geleceğini bilemeyiz. Vilayetimizin nüfusu bugün 55 bin civarında ancak 5 sene daha sonra ne kadar nüfus olacağını bilemeyiz. Yatırımlar ileriye dönük, 30 yıllık 50 yıllık olması lazım. Biz de bunun için stadımızı buraya 10 bin kişi kapasiteli yapılmasında fazlaca çaba ettik ve başardık. Çimler döşendi, koltuklarımız hazır geliyor. Etraf düzenlemesiyle bir arada Sinop’umuzun futbol topluluğumuzun huzurlarına sunulacak” diye konuştu.

Türkiye şampiyonaları yapılacak

Başkan Özhan, yapılan stadın Sinop’taki kulüplerin haricinde Türkiye derecesinde birtakım final karşılaşmalarının da oynanacağını, çeşitli aktifliklerin de yapılacağını kaydetti. Özhan, “Burayı kulüplerimiz kullanacak ama biz Türkiye şampiyonaları alacağız. Tahminen Üstün Lig ekiplerimiz burada maç oynayacak, seyircileri gelecek, çeşitli tertipler olacak. Vilayetimizin esnafı da buradan para kazanacaktır, bacasız fabrika haline gelecek inşallah” formunda konuştu.

Ayrıca Özhan, projenin kente kazandırılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

“Sinop’un spor çehresi değişmiş olacak”

Sinopspor İdare Heyeti Üyesi Nadir Liman, “Stat bitmek üzere, çimlendirme işi tamamlandı. Stadın yanında Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü binası için teşebbüste bulunduk. Binayı bitirmek üzereyiz, futbolcuların konaklayacağı, yemek yiyeceği, alt yapıların barınacağı bir tesis kazandırdık, o da bitmek üzere. Stadımız da bittiğinde Sinop’un spor manasında çehresi değişmiş olacak” dedi.
 
Üst