Şehriyeli Havuç Tarator Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 7 adet rendelenmiş havuç
- 1 çay bardağı şehriye
- 1 şişe salatalık turşusu
- 1 kase süzme yoğurt
- Mayonez
- Dere otu
- Sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Havucu rendeleyip biraz tereyağında soteleyip, soğumaya bırakalım.
- Tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, şehriyeyi yavaşça rengi dönene kadar kavuralım.
- 3 su bardağı kadar su ek edip, suyunu çekip, şehriye pişene kadar pişirelim.
- Pişen şehriyenin üzerine kağıt havlu koyarak dinlenmeye bırakalım.
- Sotelenmiş havucu geniş bir kaba alıp, öbür gereçlerle karıştıralım.
- Üzerine şehriye ek edip, yine karıştırıp servis edelim. Afiyet olsun.