Şehriyeli Havuç Tarator Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Not; Şehriyeyi kavurarak hazırladım,arzu eden haşlama usulüde yapabilir,üzeri için ceviz içi,taze nane,baharat büsbütün damak tadınıza kalmış
Şehriyeli Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 tane büyük havuç
- Küçük kahve fincanı şehriye (isteğe bağlı)
- 3 tane kornişon turşu
- 1 kase süzme yoğurt
- Dereotu
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Mayonez (isteğe bağlı)
- Tuz
- Zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Havucu rendeleyip hayli az zeytinyağı ile soteleyip soğuması için kaseye aldım.
- Tıpkı tavaya zeytinyağı ekleyip şehriyeyi yavaşça rengi dönene kadar kavurdum.
- Yarım su bardağı su ekleyip,suyunu çekene kadar pişirip ocaktan aldım.
- Pişen şehriyelerin üzerine tekrar yarım kahve fincanı soğuk su ek edip, tavanın ağzını kapatıp dinlenmeye bıraktım. (salatanın ortasında şehriyelerin tane tane olması için).
- Yoğurdu ,sarımsak,mayonez,karabiber tuz ile düzgünce karıştırdım.
- Rendelenmiş turşu,dereotu ve öbür materyalleri yoğurt sosuyla harmanlayıp, salatamı tamamladım.
Not; Şehriyeyi kavurarak hazırladım,arzu eden haşlama usulüde yapabilir,üzeri için ceviz içi,taze nane,baharat büsbütün damak tadınıza kalmış
Şehriyeli Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı