Şehriye Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar.
- 1 paket arpa şehriye
- 5 adet konserve kırmızı biber
- 1 kase kornişon turşu
- 1 kutu konserve mısır
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, sıvı yağ, limon
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar.
- Öncelikle yarım çay bardağında şehriyelerimizi kavuruyoruz rengi dönen şehriyelerin üzere 1,5 bardak su ekliyoruz ve 1 tatlı kaşığı kadar silme tuz ekliyoruz.
- Aldante(dişe dokunur) biçimde pişiriyoruz lapa olmayacak katiyen.
- Kırmızı biber ve kornişon turşuları küp küp doğruyoruz.
- Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyıyoruz.
- Derin bir kaseye şehriyelerimizi alalım.
- Üzerine yeşillikleri, doğradığımız konserveleri ve mısırı da ekliyoruz.
- Üzerine 1,5-2 adet limon suyu ekliyoruz.
- Son olarak da tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.