Sebzeli Karnabahar Tarator Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1/2 (yarım) karnabahar
- 1 rende havuç
- 1 rende kabak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 köz kırmızı biber
- 4-5 adet doğranmış kornişon turşu
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 kase yoğurt
- 3 ceviz içi
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 kase haşlanmış mısır
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharı yumuşayana kadar suda haşlayalım.
- Havuç ve kabağı zeytinyağı ile kavuralım.
- Salata kasesine karnabaharı hayli ezmeden elimizle ufalayalım, üzerine kabak ve havucu ekleyelim.
- Maydanoz ve dereotunu ince doğrayıp salataya katalım. Mısırı ek edelim.
- Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsağı bir kapta karıştırıp salataya katalım, karıştıralım. Baharat ve tuzunu ek edelim.
- En son üzerini ceviz ve pul biber ile süsleyip servis edelim.