Sebzeli Börülce Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı börülce
- 2 orta uzunluk havuç
- 2 orta uzunluk kabak
- 300 gram baby ıspanak
- 1/4 (çeyrek) mor lahana
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/4 (çeyrek) demet dereotu
- 6-7 kol taze nane
- 1 limonun suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 5-6 adet ceviz içi
Not EkleTanımı Yazdır
- Börülceleri 1 gece evvelinde soğuk su ile ıslatın. Düdüklü tencere de üzerini biraz geçecek kadar su ek edip, yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
- Süzüp soğuk su ile yıkayın. Havuçları jülyen doğrayın. Tavaya epeyce az zeytinyağı ek edip havuçları kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Havuçlar yumuşayıncaya üzerine jülyen doğranan kabakları ek edin. 5 dakika daha sonra ıspanakları ekleyin ve ocağın altını kapatın.
- Pişen sebzelerin birinci sıcağı çıkınca börülcelere ekleyin. Yeşillikleri ince ince doğrayın ve ekleyin. Limon suyu ve baharatları ek edip, karıştırın.
- Servis tabağına alınca üzerine ceviz kırıklayın. Servis edin.