Scrum Master Günü 2025: Kendi kendini organize eden ekiplerde çatışma çözümü üzerine atölye çalışması
Scrum Master Günü, 19 Şubat 2025'te çevikliğin temellerine aşina olan ve rollerinde deneyim sahibi olan Scrum Master'lara, Ürün Sahiplerine ve Ürün Yöneticilerine yönelik çevrimiçi bir konferans olarak gerçekleşecek. Başlangıçta pratik deneyimi olan Scrum Master'lar bile bu bir günlük çevrimiçi konferansın çeşitli konularından yararlanabilirler.
Duyuru
Moderasyon ve arabuluculuk dersleri
Konferansın amacı, katılımcılara etkinlikten hemen sonra ekiplerinde ve organizasyonlarında iyileştirmeleri uygulama ve kariyerlerine yönelik ileri eğitim fırsatlarından haberdar olma fırsatı vermektir. Bunu başarmak için organizatörler iX ve dpunkt.verlag, Agile Academy ve it-agile işbirliğiyle farklı uzmanlık alanlarından uzman düşünce liderlerini konuşmacı olarak davet ediyor. Altı heyecan verici derste bilgilerini aktarıyorlar. Program, tüm cevaplanmamış sorular için alan sunan bir akvaryumla tamamlanmaktadır.
Derslerin konuları:
- Başarılı ekipler için etkili moderasyon
- Ürün Sahipleri için Akış Yönetimi: Scrum Masters ürün akışınızı nasıl kontrol eder ve optimize eder?
- Scrum Master'lar için Çatışma Arabuluculuğu
- “Ona meydan okuyun!” – tedbirlerinizin eğlenceli bir şekilde uygulanma olasılığını artırın
- Ürün Sahibini hikaye anlatma ve karar alma özellikleriyle güçlendirin
- Sinir bozucu olmadan etkili koçluk
Sebastian Keller'in ve birlikte çalıştığı “Kendi Kendini Organize Eden Takımlarda Çatışma Yönetimi” atölyesi, çatışma çözme becerilerini güçlendirmek isteyen Scrum Master'lara, Çevik Koçlara, takım liderlerine ve takım üyelerine yöneliktir. 21 Şubat 2025'te gerçekleşecek bu bir günlük çevrimiçi atölye çalışması, katılımcılara etkili çatışma yönetimi tekniklerini öğretmek için teorik ilkeleri ve pratik alıştırmaları birleştiriyor.
Sebastian Keller, Münih'teki it-agile GmbH'de çevik koç, eğitmen ve geliştirici olarak çalışıyor. Scrum ve Kanban gibi çevik yöntemleri kullanarak yöneticileri ve ekipleri eğitin.
Sebastian Keller, rol yapma oyunları ve örnek olay incelemeleri kullanarak, Rosenberg'in şiddet içermeyen iletişimi ve Glasl'ın tırmanma modeli gibi yöntemleri örnekliyor. Katılımcılar, ekiplerindeki işbirliğini sürdürülebilir bir şekilde geliştirmek için çatışmaları erkenden tanımayı ve bunları başarılı bir şekilde çözmeyi öğrenirler. Katılım için herhangi bir ön koşul yoktur ancak katılımcıların rol yapma, iletişim ve grup dinamiği konularında tutku sahibi olması gerekir.
Atölye biletleri 549 Euro (artı %19 KDV) tutarındadır ve konferans web sitesindeki bilet gişesinden temin edilebilir.
Biletlerinizi indirimli fiyatla alın!
Biletler 29 Ocak 2025 tarihine kadar 249 Euro'luk erken kayıt fiyatıyla (tüm fiyatlar artı %19 KDV) satışa sunulacak, sonrasında ise 299 Euro'ya mal olacak. Takımlar ek indirimlerden yararlanabilir; Üç veya daha fazla kişiden oluşan gruplar için mağazadan bilet rezervasyonu yapılırken indirimler otomatik olarak düşülür.
Daha fazla bilgi, iletişim seçenekleri ve mevcut planlama durumu konferans web sitesinde bulunabilir. Etkinlik aynı zamanda LinkedIn'de de temsil ediliyor.
(mdo)