Sarımsaklı Patlıcanlı Mantar Meze

Podhani

Global Mod
Global Mod
Sarımsaklı Patlıcanlı Mantar Meze Tanımı İçin Gereçler

  • 400 gram mantar (1 paket)
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 tane soğan
  • 2 tane domates (Tercihen)
  • 1 tane patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
Üzerine;

  • Kaşar peyniri rendesi
Sarımsaklı Patlıcanlı Mantar Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcan alacalı biçimde soyulur. Küp halinde doğranır. Mantarlar yarım ay biçiminde, biberler de biraz geniş olacak biçimde küp kesilir.
  2. Domates ve soğan küp küp doğranır. Tavaya biraz sıvı yağ alınır ve patlıcanlar kızartılır.
  3. Akabinde biraz daha yağ eklenip soğanlar ve doğranmış sarımsak sotelenir. Üzerine biberler eklenip, 5 dakika sotelenir.
  4. Biberlerin üzerine mantarlar eklenir ve yumuşayana kadar sotelenir, üzerine domatesler ve baharatlar eklenip, karıştırılır.
  5. Bir iki çeşit çevrilince altı kapatılıp alınır. Dilerseniz bu türlü servis edebilirsiniz. Fırında vermek isterseniz güveç kabına koyduktan daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
  6. Evvelce ısıtılan 170 derece fırında kaşarın üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ????
Sarımsaklı Patlıcanlı Mantar Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst