Sarımsaklı Patlıcanlı Mantar Meze Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 400 gram mantar (1 paket)
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane kırmızı biber
- 1 tane soğan
- 2 tane domates (Tercihen)
- 1 tane patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Kaşar peyniri rendesi
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcan alacalı biçimde soyulur. Küp halinde doğranır. Mantarlar yarım ay biçiminde, biberler de biraz geniş olacak biçimde küp kesilir.
- Domates ve soğan küp küp doğranır. Tavaya biraz sıvı yağ alınır ve patlıcanlar kızartılır.
- Akabinde biraz daha yağ eklenip soğanlar ve doğranmış sarımsak sotelenir. Üzerine biberler eklenip, 5 dakika sotelenir.
- Biberlerin üzerine mantarlar eklenir ve yumuşayana kadar sotelenir, üzerine domatesler ve baharatlar eklenip, karıştırılır.
- Bir iki çeşit çevrilince altı kapatılıp alınır. Dilerseniz bu türlü servis edebilirsiniz. Fırında vermek isterseniz güveç kabına koyduktan daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
- Evvelce ısıtılan 170 derece fırında kaşarın üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ????