Şalgamlı Pirinç Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
.
Not: bu cins salatalarda dereotu fazlaca kullanabilirsiniz. Elimde olmadığından eklemedim. Dilerseniz ekleyebilirsiniz. Ya da dereotu ile aranız yoksa bu da size alternatif olsun ).
Şalgamlı Pirinç Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı şalgam suyu
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağı
- 6-7 adet iri kornişon turşu
- 2-3 kısım taze soğan
- 330 gram konserve mısır
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Su ve şalgam suyunda pirinçleri haşlayın.
- Taze soğanları, kornişon turşuları küçük küçük doğrayın.
- Bu zerzevatları, mısırı, sıvı yağı, nar ekşisi ve limon suyu ile tuzunu da ekleyip karıştırın.
Not: bu cins salatalarda dereotu fazlaca kullanabilirsiniz. Elimde olmadığından eklemedim. Dilerseniz ekleyebilirsiniz. Ya da dereotu ile aranız yoksa bu da size alternatif olsun ).
Şalgamlı Pirinç Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı