Şalgamlı Pirinç Salatası İmgesi Ve Tadıyla Enfes Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 2.5 su bardağı basmati pirinç
- 2.5 su bardağı acısız şalgam suyu
- 1 su bardağı içme suyu
- 15 adet ufak kesilmiş kornişon turşu
- 1 su bardağı mısır
- 1 demet dereotu
- 5 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağımı ve pirinçlerimi tavada az bir şey kavurduktan daha sonra üzerine şalgam suyu ve içme suyumu ekleyip pilav yapar üzere yapıyorum.
- Ben pirinç olarak basmati pirinci kullandım ( osmancık pirinçi, arpa şehriyede kullanabilirsiniz ).
- Pirinçlerim hazır olunca karıştırma kabıma alıp içerisinde turşu, mısır, dereotu nar ekşisi ve tuz ekliyorum.
- Sizler damak zevkinize bakılırsa nar ekşisini ve tuzunu ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.