Şalgamlı Makarna Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket boncuk makarna
- 1,5 su bardağı acısız şalgam
- 1,5-2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 cam kavanoz hazır garnitür
- 10 adet kornişon turşu
- 1 küçük mısır
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Dereotu
- Maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle makarnayı uygun bir tencereye alıp şalgamı, suyu, sıvı yağı, tuzu atıp kısık ateşte pişene kadar denetimli biçimde pişiriyoruz.
- Pişerken kornişon turşuyu doğrayıp, garnitürü ve mısır’ı süzüp bir kapta birleştiriyoruz.
- Sosu için limon, nar eksişini hazırlıyoruz.
- Ölçüsünü damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.
- En son hepsini birleştirerek servise hazır hale getiriyoruz.Davet sofralarınız için hoş bir alternatif olacaktır. Afiyetler olsun.