Şalgamlı Kuskus Salatası Tanımı İçin Gereçler
Haşlamak için:
Not EkleTanımı Yazdır
Haşlamak için:
- 2 su bardağı acısız şalgam
- 2 su bardağı kuskus
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 7 -8 tane kornişon turşu
- Yarım su bardağı haşlanmış mısır
- 6- 7 tane yeşil zeytin
- 4 -5 kısım dereotu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şalgamı, suyu, tuzu, sıvıyağ tencereye ekleyin.
- Kaynadıktan daha sonra kuskus ek edin ve ortada karıştırın.
- En son piştikten daha sonra suyunu çekecektir.
- Bir kaba alıp soğumasını bekleyin.
- Akabinde salata gereçleri için dereotu, turşu, zeytin, mısırı hazırlayın ve üzerine soğuyan kuskusları ekleyin.
- Nar ekşisi, sıvıyağ, tuz ekledikten daha sonra karıştırın ve salata hazır. Afiyet olsun????.