Şalgamlı Bulgur Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 bardak pilavlık bulgur
- 4 bardak şalgam suyu
- 1 bardak konserve mısır
- 7-8 adet kornişon turşu
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet taze soğan
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgur yıkanıp süzülür.
- Tencereye alınır.
- Üzerine 4 su bardağı şalgam suyu eklenerek pilav üzere pişirilir.
- Soğumaya bırakılır.
- daha sonrasında başka gereçler doğranır.
- Tuz damak tadına bakılırsa ayarlanır.
- Yağı ve tüm materyaller eklenerek servise hazır hale gelir.