Şalgam Sulu Kısır Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
İyi günler????????????
Şalgam Sulu Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 su bardağı kısırlık ince bulgur
- 3,5 su bardağı acısız şalgam suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet iceberg yaprağı (normal marul da olur)
- 1 adet büyük limonun suyu
Not EkleTanımı Yazdır
İyi günler????????????
- Şalgam suyunu uygun bir tencerede kaynatıp ocağı kapatalım.
- Üzerine bulguru ek ederek kapağını kapatıp 10dk dinlendirelim.
- O sırada yeşillikleri ince ince doğrayalım.
- Kuru soğan ve sarımsağı el robotundan geçirelim.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ,soğan,sarımsak ve salçayı koyup kavuralım.
- Sıktığımız limon suyunu ,salçalı sosa ekleyip sıcağıyla birlikte bulgura ekleyelim.
- Tuzunu ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan daha sonra yeşillikleri ekleyerek karıştıralım.
- Islattığımız kek kalıbına kısırı bastırarak biçim verelim.
- Zıt çevirip servis edelim.
Şalgam Sulu Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı