Şalgam Sulu Kısır

Podhani

Global Mod
Global Mod
Şalgam Sulu Kısır Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı kısırlık ince bulgur
  • 3,5 su bardağı acısız şalgam suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet iceberg yaprağı (normal marul da olur)
  • 1 adet büyük limonun suyu
Şalgam Sulu Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


İyi günler????????????

  1. Şalgam suyunu uygun bir tencerede kaynatıp ocağı kapatalım.
  2. Üzerine bulguru ek ederek kapağını kapatıp 10dk dinlendirelim.
  3. O sırada yeşillikleri ince ince doğrayalım.
  4. Kuru soğan ve sarımsağı el robotundan geçirelim.
  5. Uygun bir tavaya sıvı yağ,soğan,sarımsak ve salçayı koyup kavuralım.
  6. Sıktığımız limon suyunu ,salçalı sosa ekleyip sıcağıyla birlikte bulgura ekleyelim.
  7. Tuzunu ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  8. Soğuduktan daha sonra yeşillikleri ekleyerek karıştıralım.
  9. Islattığımız kek kalıbına kısırı bastırarak biçim verelim.
  10. Zıt çevirip servis edelim.
Afiyetler olsun ????????????????????????.

Şalgam Sulu Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst