Salesforce Boss: Bu yıl yeni geliştiriciler almayacağız, IA yeterli

Saberie

Active member
Uzman CRM Salesforce bu yıl diğer geliştiricileri işe almak istemiyor. Bu, CEO Marc Benioff tarafından yazılım şirketinin dördüncü oldukça hayal kırıklığı yaratan çeyreğinde analistler için telekonferans olarak açıklandı. Benioff, üretkenlikte bir artışı yüzde 30 artıracak olan AI CodingTools'a yatırımlar atadı. Benioff genellikle AI'nın olağanüstü verimliliğinden bahsetti.


Duyuru



Şirketin yeni yapay zeka ürünleri nedeniyle umduğu büyük satışların zorlaması uzun zamandır. Şirket, halka arzın kapatıldıktan sonra Çarşamba günü yaptığı açıklamada, gelirlerin cari yılda 40.5 ila 40,9 milyar dolar arasında olması muhtemeldir. DPA raporuna göre, analistlerin ortalama 41,5 milyar dolar vardı. Düzeltilmiş faaliyet kar marjı Salesforce'u yüzde 34 olarak görürken, uzmanlar şu ana kadar yüzde 33,9 planladı.

Son ticari çeyrekte satışlar yüzde 7,6 artarak 10 milyar doların biraz altına yükseldi ve bu nedenle 10.4 milyar dolarlık analist beklentilerinin altında kaldı. Kâr % 18 artarak 1.7 milyar dolara yükseldi.

AgentForce: İnanılmaz derecede hevesli, ama yine de başlangıçta


IA için büyük bir umut, geçen Ekim ayından bu yana mevcut olan ajanfor platformudur. Şirketler ve çalışanlar, örneğin programlama bilgisi olmadan müşteri hizmetleri için yapay zeka temsilcileri oluşturabilir. Benioff, platformun zaten 3000 ticari müşterisi var.

CFO Amy Weaver şunları ekledi: “AgentForce'da, müşterilerimizle gözlemlediğimiz dinamikler konusunda inanılmaz derecede hevesliyiz. Ancak, kabul döngüsü hala başlangıçta çünkü müşterilerimize girişe odaklanıyoruz.” 2026 yılında, AgentForce muhtemelen “mütevazı bir katkı” yapacak ve 2027'de Weaver toplumda beklentileri formüle edecek. Raporlara göre, Salesforce yıl başında yaklaşık 1.000 işi ortadan kaldırmıştı ve karşılığında yeni çalışanlar, özellikle de yeni AI ürünleri için satıcılar aradı.




(AXK)
 
Üst