Salatalık Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet salatalık
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 dış iri sarımsak
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı sumak
Not EkleTarifi Yazdır
- Salatalıklarımızı uygun ce yıkayalım akabinde epey kalın olmayacak biçimde salatalıklarımızı yuvarlak yuvarlak keselim.
- Ardından salatalığımızın üzerine tuzu gezdirelim her yerine gelecek hal de karıştıralım.
- Ardından süzgece salatalıklarımızı alalım.
- Altına kaseyi koyalım suyu oraya aksın 1 saat tuzda bekletelim sosumuzu hazırlayalım.
- Kaseye bütün gereçleri ekleyelim.
- Sarımsağımızı da rendeleyelim sosumuzun içine alalım ve düzgünce karıştıralım.
- Salatalığımızın suyu aktıysa derin bir kaba salatalıklarımızı alalım ve sosu ekleyelim.
- İyice karıştıralım akabinde servis tabağına alalım hakikaten hoş bir meze.Deniyenlere şimdiden afiyet olsun .