Şakşuka Yaz Yemeği Ve Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet iri patlıcan
- 4,5 adet sivri biber
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 4,5 diş sarımsak
- 3 adet iri domates
- 1 tutam maydanoz
- Tuz karabiber kırmızı biber
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda patlıcanları aralıklı soyup biraz iri biçimde küp formunda doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim.
- Kuru soğan ve biberleri biraz iri biçimde doğrayalım.
- Domatesleri soyup küp doğrayalım.
- Tuzlu sudan çıkardığımız kuruladığımız ,patlıcanları sıvı yağda kızartalım. Kağıt havluya alıp fazla yağını alalım.
- Kuru soğan ve biberleri bir tavada az yağ ile kavurmaya bırakalım. Üzerine domates salçası ve doğradığımız domatesleri ekleyip biraz daha kavuralım.
- Bu sırada tuz, şeker, ve istediğimiz baharatları ekleyelim.
- Yarım su bardağı kadar sıcak su ek edip 5 dakika daha kaynatıp, üzerine kızartmış olduğumuz patlıcanı ekleyip harmanlayalım.
- Maydanoz ile süsleyip sıcak servis edelim. Şakşukamız hazır afiyet olsun .