Şakşuka Yaz Yemeği Ve Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Şakşuka Yaz Yemeği Ve Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet iri patlıcan
  • 4,5 adet sivri biber
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 4,5 diş sarımsak
  • 3 adet iri domates
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz karabiber kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Şakşuka Yaz Yemeği Ve Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda patlıcanları aralıklı soyup biraz iri biçimde küp formunda doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim.
  2. Kuru soğan ve biberleri biraz iri biçimde doğrayalım.
  3. Domatesleri soyup küp doğrayalım.
  4. Tuzlu sudan çıkardığımız kuruladığımız ,patlıcanları sıvı yağda kızartalım. Kağıt havluya alıp fazla yağını alalım.
  5. Kuru soğan ve biberleri bir tavada az yağ ile kavurmaya bırakalım. Üzerine domates salçası ve doğradığımız domatesleri ekleyip biraz daha kavuralım.
  6. Bu sırada tuz, şeker, ve istediğimiz baharatları ekleyelim.
  7. Yarım su bardağı kadar sıcak su ek edip 5 dakika daha kaynatıp, üzerine kızartmış olduğumuz patlıcanı ekleyip harmanlayalım.
  8. Maydanoz ile süsleyip sıcak servis edelim. Şakşukamız hazır afiyet olsun :).
Şakşuka Yaz Yemeği Ve Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst