Şakşuka Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 5 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 2 baş soğan
- 4 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 su bardağı yağ
- Yarım yemek kaşığı salça
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanlarımızı tuzlu suda 10 dakika kadar bekletelim, akabinde süzgece alalım.
- çabucak sonrasında yağımızı bir tencereye ekleyip ocağa alalım. Yağı kızdırıp, patlıcanlarımızı kızartalım.
- çabucak sonrasında kabağımızı, biberleri kızartalım.
- Farklı ben tencerede soğanlarımızı küp küp doğrayıp ve iki diş sarımsağı da üzerine ek edip yağda kavuralım. 1 yemek kaşığı salçayı da üzerine ek edelim ve salçanın kokusu gidene kadar kavuralım.
- daha sonrasında blendırdan geçirdiğimiz domatesleri kavrulan soğanların üzerine ek edelim.
- Domatesler suyunu çektikten daha sonra üzerine tuz, şeker ve pul biberi ekleyelim.
- Akabinde kızarttığımız kabak, patlıcan ve biberleri domates sosunun üzerine ekleyelim, karıştıralım.
- En son servis tabağına alıp, istediğiniz biçimde tüketebilirsiniz.