Şahane Sosuyla,Mor Salata Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 orta uzunluk mor lahana
- 1 orta uzunluk kırmızı kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi (damak tadınıza nazaran)
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı sirke (hangisi var ise)
- 2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
- İçi kırmızı turp
- Maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kırmızı soğanı ve mor lahanayı yarım ay biçiminde ince ince doğruyoruz.
- Üzerine şeker,limon suyu ve tuzunu koyup elimizde 2-3 dakika güzelce ovuyoruz,, üzerine bir kapak örtüp bu türlü biraz bekletiyoruz.
- Son olarak,sos gereçlerini, üzerine döküp kaşıkla uygunca harmanlıyoruz,(limonu, yağını ve tuzunu damak tadınıza bakılırsa ayarlayın).
- Servis tabağına alıp ,turp ve maydanozla süslüyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin .