Rum Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Rum Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta uzunluk mor soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu
  • 2 diş sarımsak (isteğe gore)
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
Rum Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Mercimeği 1 gün öncesinde suda bekletip yıkayıp süzüyoruz.
  2. Ardından üzerine suyunu ekleyip çekene kadar yeterlice haşlıyoruz.
  3. Suyunu çektiğinden emin olduktan daha sonra tereyağını ekleyip güzelce yediriyoruz.
  4. Mor soğanları ince, jülyen doğradıktan daha sonra tuz ile 3-5 dakika ovuyoruz.
  5. Soğanla birlikte öbür materyalleri ekleyip karıştırıyoruz
    ✔
    afiyetle yenmeye hazır
    🧡
    .
Rum Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst