Rum Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta uzunluk mor soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım limon suyu
- 2 diş sarımsak (isteğe gore)
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimeği 1 gün öncesinde suda bekletip yıkayıp süzüyoruz.
- Ardından üzerine suyunu ekleyip çekene kadar yeterlice haşlıyoruz.
- Suyunu çektiğinden emin olduktan daha sonra tereyağını ekleyip güzelce yediriyoruz.
- Mor soğanları ince, jülyen doğradıktan daha sonra tuz ile 3-5 dakika ovuyoruz.
- Soğanla birlikte öbür materyalleri ekleyip karıştırıyoruz