Renkli Salata Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Renkli Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 su bardağı ince doğranmış mor lahana
- 2 orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 2 adet kırmızı biber
- 1 su bardağı tavuk göğsü
- 1 çay bardağı mısır
- 2 diş sarımsak
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 adet ceviz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Mor lahanayı az zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Kavrulunca başka bir kaba alıyoruz.
- Rendelediğimiz havuçları tavaya alıp bir daha az yağda yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Mor lahananın üzerine alıyoruz.
- Tavukları da salatanın içine ekliyoruz.
- Sarımsakları yoğurdun içine rendeliyoruz. Güzelce karıştırıp salatanın üzerine döküyoruz.
- Tüm malzemeyi güzelce karıştırıyoruz.
- Kırmızı biberleri uzun uzun doğrayıp kavuruyoruz.
- Salatanın üstünü haşlanmış mısır ve kırmızı biber ile süslüyoruz.
- Ufak modüllere ayırdığımız cevizleri zeytinyağında kavurup içine toz kırmızı biber ekliyoruz. Sosu salatanın üzerine döküyoruz.
Renkli Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı