Renkli Patates Topları Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Sofralarınıza epeyce yakışacak bu şık sunumu kesinlikle denemelisiniz.
- 1 kg patates
- 100 gr kaşar peyniri
- 50 gr tereyağı ( istenirse)
- 1 kutu konserve mısır
- 1 demet maydanoz
- 2 adet havuç
- 1 adet küçük uzunluk mor lahana
- Tuz, karabiber, pul biber ️
- Çörekotu
- Susam
- Cıa tohumu
Not EkleTanımı Yazdır
Sofralarınıza epeyce yakışacak bu şık sunumu kesinlikle denemelisiniz.
- Patatesleri temizleyelim ve düdüklü tencerede 15 dakika kadar haşlayalım.
- Çıkardıktan daha sonra kabuklarını soyalım ve ezme aparatı yahut çatalla düzgünce ezelim.
- ( rende ya da robot kullanmayın macun üzere olur. ).
- İçine tuz, karabiber, pul biber, rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağını koyup yoguralim.
- İstediğiniz büyüklükte toplar yapalım.
- Maydanozları ince kıyalım. Havuç ve mor lahanayı rendeleyelim.
- Baharatları karıştıralım.
- Dört farklı tabak yapalım.
- Streç sinema üzerine biraz büyükçe olan patates toplarından koyup ortasını açalım. Bir yemek kaşığı kadar mısır koyup streç sayesinde kapatalım. Bu süreci elinizle de yapabilirsiniz.
- Bütün toplar bittikten daha sonra maydanoz, havuç, mor lahana ve baharat karışımı tabaklarda üzerilerini bulayalım.
- İstek ederseniz havucu biraz zeytinyağında öldürebilirsiniz.
- Lahana ve maydanozu da limon ve tuzla karıştırabilirsiniz.