Renkli Patates Topları Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet havuç
- 1 orta uzunluk mor lahananın çeyreği
- 3-4 kısım maydanoz
- 3-4 kol dereotu
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 minik diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1çay kaşığı toz kırmızı biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Patateslerimizi haşlıyoruz.
- Soyup eziyoruz. İçine tereyağı ve baharatları atıp güzelce karıştırıyoruz.
- Havucu rondodan çekip 1 yemek kaşığı sıvı yağ da hayli az soteliyoruz.
- Mor lahanayı da birebir biçimde rondodan çekip 1 yemek kaşığı sıvı yağ da soteliyoruz.
- Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz.
- Ezdiğimiz patates harcını 3 eşit kesime bölüyoruz.
- Bir modüle havucu bir modüle lahanayı bir modüle da maydanoz dereotunu katıp güzelce yoğuruyoruz.
- Üç renkli üç topunuz hazır artık her renkten ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz.
- Uygun servis tabağına aldıktan daha sonra üzerine yoğurt sarımsak mayonez karışımından döküyoruz.
- Üzerine sıvı yağ dan sosumuzu döküyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun