Renkli Patates Topları

Podhani

Global Mod
Global Mod
Renkli Patates Topları Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Renk vermek için

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 orta uzunluk mor lahananın çeyreği
  • 3-4 kısım maydanoz
  • 3-4 kol dereotu
Üzeri için

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 minik diş sarımsak
  • Tuz
Sosu için

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1çay kaşığı toz kırmızı biber
Renkli Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patateslerimizi haşlıyoruz.
  2. Soyup eziyoruz. İçine tereyağı ve baharatları atıp güzelce karıştırıyoruz.
  3. Havucu rondodan çekip 1 yemek kaşığı sıvı yağ da hayli az soteliyoruz.
  4. Mor lahanayı da birebir biçimde rondodan çekip 1 yemek kaşığı sıvı yağ da soteliyoruz.
  5. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz.
  6. Ezdiğimiz patates harcını 3 eşit kesime bölüyoruz.
  7. Bir modüle havucu bir modüle lahanayı bir modüle da maydanoz dereotunu katıp güzelce yoğuruyoruz.
  8. Üç renkli üç topunuz hazır artık her renkten ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz.
  9. Uygun servis tabağına aldıktan daha sonra üzerine yoğurt sarımsak mayonez karışımından döküyoruz.
  10. Üzerine sıvı yağ dan sosumuzu döküyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun
    ☺
    .
Renkli Patates Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst