Renkli Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet orta uzunluk patates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 3 adet havuç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çeyrek mor lahana
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 6 adet ortaboy patates haşlanır.
- Yeşillikli patates topları için, dereotu ve maydanoz ince ince doğranır.
- 2 adet patates ezilir ve içine tuz karabiber ve yeşillikler eklenip yoğurulur.
- Elimizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp yuvarlanır ve servis tabağına dizilir.
- Havuçlu patates topları için, havuçlar rendelenir, tavaya yağ, havuçlar tuz ve karabiber eklenip sotelenir.
- 2 adet patates çatalla ezilip içine havuçlar eklenir yoğurulup biçim verilir.
- Mor lahanalı patates toplar için, çeyrek mor lahana rendelenip üzerine limon suyu ve tuz eklenip ovulur.
- 2 adet patates ezilip mor lahana eklenip yoğurulur ve form verilir.Deneyen herkese afiyet olsun.Bana dayanak olmak için kanalıma abone olursanız hayli keyifli olurum????????????