Rengarenk- Şalgamlı Kuskus Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı kuskus
- 3 su bardağı şalgam
- 1 su bardağı su
- Maydanoz
- Dereotu
- Nane
- Taze soğan
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye (benimki havuç bezelye karışımıydı)
- Kornişon turşu (7-8 tane kulandım)
- 1 – 2 kapya biber
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limon suyu
- 5-6 yemek kaşığı zeytin yağı (damak zevkinize bakılırsa)
- Tuz karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda suyumuzu ve şalgam suyumuzu tencereye alalım.
- Kaynayınca içine kuskuslarımızı ekleyelim ve ambalajında yazdığı biçimde haşlayalım.
- Haşlanınca bir kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
- Geniş bir salata kabına haşlanmış mısırı bezelyeyi alalım.
- Kornişon turşuyu ve kapya biberleri küçük küçük doğrayalım ek edelim.
- Yeşillikleri (damak zevkinize göre kulanın) ince ince doğrayalım ve ek edelim.
- Kuskusu da ekleyip ,nar ekşisi, zeytin yağı ,bir limonun suyunu, tuz, karabiber ekleyip salatamızı karıştıralım.
- Buzdolabında biraz bekletirseniz daha da lezzetli oluyor. Ancak hemende tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.