Rengarenk Görünümü İle İştah Kabartan Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 küçük kutu konserve mısır
- 3-4 kol taze soğan
- 1 tutam dere otu
- 1 tutam maydanoz
- 5-6 adet kornişon turşu
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı sumak (İsteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 silme çay kaşığı tuz (Gerekirse ekleyin)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya sıvı yağ alalım ısıtalım.
- Üzerine arpa şehriyeye ekleyelim, daima karıştırarak şehriyelerin rengi yavaşça dönünceye kadar kavuralım(karıştırmayı bırakmayın).
- Kavrulan şehriyemizin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim (3 su bardağı kâfi olacaktır).
- Tuzu ek ederek karıştıralım kapağını kapatarak kısık ateşte şehriyeler suyunu çekine kadar pişirelim.
- Pişen şehriyelerin üzerine kağıt havlu koyalım ve soğuması için dinlendirelim.
- Soğuyan şehriyeleri derin karıştırma kabına alalım.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, küçük doğranmış taze soğan,kornişon turşu, küçük doğranmış biberleri ve konserve mısırı ekleyip karıştıralım.
- Küçük bir kapta limon suyunu, fazlaca az tuz,nar ekşisi, sumak ve zeytinyağını karıştıralım.
- Salatanın üzerine gezdirelim.
- Sosu salata ile güzelce karıştırdıktan daha sonra servis tabağına alalım. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun