Pratik Kısır

Podhani

Global Mod
Global Mod
Pratik Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ince bulgur(büyük bardak)
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 2 adet küçük soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • 4 adet yeşil soğan
  • Marul
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 limonun suyu
  • Nar ekşisi
Pratik Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bulgurumuzun üzerine 1 bardak kaynar suyu dökelim ve ağzını kapatıp şişmesini sağlayalım.
  2. Soğanı incecik kıyıp sıvı yağsa kavuralım.
  3. Salçaları ekleyip biraz daha kavurup altını kapatalım.
  4. Baharatlarını ekleyip soğumaya bırakalım.
  5. Zerzevatları güzelce yıkayıp incecik doğrayalım.
  6. Yeşil soğanı da incecik doğrayalım.
  7. Salçalı harcımızı bulgura ekleyip yavaş yavaş karıştıralım.
  8. 1 limonun suyunu, tuzunu ve nar ekşisini ekleyip karıştıralım. Afiyet olsun????.
Pratik Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst