Pratik Acılı Ezme (Lokanta Usulü) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 orta uzunluk domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Domateslerin kabukları soyulup rondodan biraz çekilir.
- Püre kıvamına getirmemeye dikkat edin.
- Sırayla biberleri ,soğanı ,sarımsağı ve mandanozu da rondodan çekip kabımıza alalım.
- Rondodan fazlaca fazla çekmeyin yoksa hayli sulanır. Şayet imkan varsa zırhtan da geçirebilirsiniz.
- Bir tabakta sos materyallerimizi düzgünce özdeşleşene kadar karıştırıyoruz.
- sonrasındasında doğradığımız sebzelerin üzerine ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
- Ezmemiz hazır. Çabucak servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .