Piyaz Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 adet domates
- 8-9 kol maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Tuz
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyeleri akşamdan ıslayıp düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın. (ağızda dağılır biçimde olsun).
- Soğanı ince ince halka halinde doğrayın,.
- Maydanozu ince ince kıyın.
- Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
- Derin bir kaba fasulyeleri, soğan, maydanoz ve domatesi koyun.
- Üzerine sumak ve tuzu ekleyin.
- En son yağ ve limonu da ekleyip,iyice karıştırın. Afiyet olsun.