Pırasa Ezmesi (Tavuk Göğsü Tadında) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg pırasa
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kase süzme yoğurt
- 3 çorba kaşığı mayonez
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı ceviz kırığı
- Tuz, karabiber, kimyon (oranlar damak zevkinize nazaran, ortalama bir çay kaşığı)
Not EkleTanımı Yazdır
- Yıkadığımız pırasaları ince şeritler halinde doğrayalım.
- Ortadan ikiye keserseniz tel tel ayrılacağından kesme süreciniz kolaylaşır.
- Kestikten daha sonra bol suda biraz bekletmeniz uygunca pak olmasını sağlayacaktır.
- Tencereye bir çay kaşığı tuz ve az ölçü su koyduktan daha sonra pırasaları atalım, uygunca yumuşayana kadar haşlayalım. (fazlaca yumuşamış olması gerekiyor. Bir tane tadarak test edebilirsiniz. )
- Süzgece aldığımız pırasaları suyunun süzülmesi için bir süre bekletelim.
- çabucak sonrasında bir kaşık yardımı ile bastırarak su süzme sürecine devam edelim.
- Hamur üzere toplanan pırasaları elimize alıp güzelce suyunu sıkmamız lezzetini arttırır. (yerken ağıza su tadı gelmemesi için önemli) suyu yeterlice süzülen pırasaların üzerine zeytinyağı döküp çatal yardımı ile ezelim.
- Bir kap içerisinde öbür tüm gereçleri karıştırıp sosumuzu hazırlayalım.
- Son olarak pırasalarımızı hazırladığımız sosla buluşturalım. Bu kademede erimiş kaşar peyniri üzere birbirlerine yapışacağından çatal ve kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Sosun her yerine dağıldığına emin olalım. Tadına bakarak bol yoğurtlu seviyorsanız eklenen sosu damak zevkinize bakılırsa arttırabilirsiniz.
- Servis tabağına aldıktan daha sonra üzerine az ölçü zeytinyağı gezdirip, cevizle süslemesini yapalım. Afiyet olsun.