Peynirli Pancar Ezmesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Peynirli Pancar Ezmesi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet orta uzunluk kırmızı pancar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kibrit kutusu büyüklüğünde süzme peynir
  • Tuz
Peynirli Pancar Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle pancar yağlı kağıda sarılıp, 200 derecelik fırında yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Pişirilen pancarın kabukları soyulur parçalanır.
  3. Süzme peynir, zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve tuz ile bir arada macun kıvamına gelene kadar çekilir. Ceviz de katılabilir ben katmadım.
  4. İster kaşık kaşık ister ekmeğe sürüp yemelik sağlıklı ve lezzetli meze servise hazır. Dilerseniz üzerini nar taneleri yahut nar ekşisiyle süsleyebilirsiniz.
Peynirli Pancar Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst