Pesto Soslu Yeşil Salata Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5-6 yaprak marul
- 2 sap taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı pesto sos
- 1 adet yeşil elma
- 1,5 limon suyu
- 1 adet olgunlaşmış avokado
- Zeytinyağı tuz nar ekşisi
- Bir avuç kuru üzüm badem
Not EkleTanımı Yazdır
- Marul ,maydanoz ve yeşil soğan yıkanır.
- çabucak sonrasında salata yapacağınız biçimde doğranır bir tabağa alınır.
- Yarım avokado bir kasede ezilir.
- Üzerine 2 yemek kaşığı pesto sos konur .
- Zeytinyağı 1,5 limon suyu eklenip güzelce karıştırılır.Bir sos elde edilir .
- Geri kalan yarım avokado salatanın üzerine doğranır.
- 1 adet elma ince ince şeritler halinde doğranıp salatanın üzerine oda eklenir.
- Yapmış olduğunuz pesto sos salatanın üzerine gezdirilir.
- Tuzu dileğe nazaran ek edilir ve üzerine bir ölçü nar ekşisi gezdirilir .
- Kuru üzüm badem ile süslenir afiyet olsun.