Pazı Borani Sağlıklı Ve Lezzetli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 bağ pazı
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz (kendinize göre ekleyebilirsiniz)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase olağan yoğurt
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 avuç ceviz içi
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce pazıları yıkayıp saplarını ayırın saplarını kullanmıyoruz.
- Pazı yapraklarını ince yemeklik doğrayın.
- Tavaya biraz sıvı yağ dökün yemeklik doğranmış soğanı ek edin kavurun daha sonra pazıları ek edin tuz ve baharat döküp güzelce pazılar sinene kadar kavurun soğumaya bırakın önce yapıp buz dolabına kaldırabilirsiniz.
- Bir kaseye yoğurt ve sarımsak döküp karıştırın içine soğuyan pazıları ek edin karıştırın servis tabağına alın.
- Ayrı bir sos tavasında tereyağ, sıvı yağı ısıtın içine ceviz içi, sumak, karabiber kırmızı toz biber koyup, kızdırıp, yoğurdun üzerine dökün afiyet olsun fazlaca lezzetli oluyor. Soğansızda pazıları kavurabilirsiniz.