Patlıcan Söğürme / Köz Patlıcan Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet büyük patlıcan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil kapya acı
- 5-6 adet büyük domates
- 2 adet soğan
- 5-6 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 küp şeker
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Arzuya göre karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcan ve biberleri mangalda yada fırında közleyin.
- Soyup iri iri küpler kesin, soğanları ortadan kesin jülyen doğrayın, domatesleri soyup küçük küçük küpler kesin.
- Tavaya zeytinyağını alın soğanları ekleyin renk alıncaya kadar kavurun .
- Ardından domates ve baharatlarını ek edin 5 dakika orta kısık ateşte pişirin.
- Ardından patlıcan ve biberleri ek edin karıştırdıktan daha sonra altını söndürün ve servis yapın. Afiyet olsun