Patlıcan Ezmesı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet topan patlıcan közlenecek
- 2 adet kapya biber közlenecek
- 3 adet acı yahut tatlı yeşil biber közlenecek
- 1.2 adet domates küp halinde doğranmış
- Yarım kuru soğan ay halinde doğranmış
- 4,5 diş sarımsak ince doğranmış
- Yarım demet maydanoz doğranmış
- 1 adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlar yıkanır. Bıçakla delikler açılır közlenir.
- Kabukları soyulup, ince biçimde doğranır biberlerde közlenip, kabukları soyulur doğranır.
- Tüm materyaller karıştırılır servis tabağına alınıp afiyetle sofralar şenlenir. Afiyet olsun.