Patlıcan Ezmesı

Podhani

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Ezmesı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet topan patlıcan közlenecek
  • 2 adet kapya biber közlenecek
  • 3 adet acı yahut tatlı yeşil biber közlenecek
  • 1.2 adet domates küp halinde doğranmış
  • Yarım kuru soğan ay halinde doğranmış
  • 4,5 diş sarımsak ince doğranmış
  • Yarım demet maydanoz doğranmış
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
Patlıcan Ezmesı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanlar yıkanır. Bıçakla delikler açılır közlenir.
  2. Kabukları soyulup, ince biçimde doğranır biberlerde közlenip, kabukları soyulur doğranır.
  3. Tüm materyaller karıştırılır servis tabağına alınıp afiyetle sofralar şenlenir. Afiyet olsun.
Patlıcan Ezmesı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst