Patlıcan Ezmesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet kemer patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
Sos için;

  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
Patlıcan Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanları fırında 200 derecede 15/20 dakika pişene kadar ızgaralıyoruz.
  2. Ardından patlıcanlar biraz soğduktan daha sonra kabuklarını soyup küçülterek kıyıyoruz.
  3. Bir kapta patlıcanları yoğurdu sarımsakları ve tuzu bir arada karıştırıyoruz bu karışımı servis tabağına alıyoruz.
  4. Sosu için zeytin yağ ve pul biberi ocakta yavaşça kızdırıyoruz.
  5. Patlıcanların üzerine gezdiriyorsun hepinize afiyet olsun ????ᰔᩚᰔᩚ
    ♥
    ︎✬.
Patlıcan Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst