Patlıcan Ezmesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları yıkayıp bir bıçak sayesinde küçük küçük çizikler keselim.
- 200 derece fırında patlıcanları 20 dakka közleyelim.
- Sıcak patlıcanların kabuklarını soyalım ve küçük küçük keselim ve çatal ile biraz ezelim.
- Tuz, karabiber ekleyip karıştıralım.
- Yoğurta sarımsakları ezelim ve az tuz ek edip karıştıralım ve patlıcanların üzerine dökelim.
- Çok az kırmızı toz biber serpelim üzerine. Afiyet olsun….