Patlıcan Ezmesi (Etimekli) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 tane közlenmiş patlıcan
- 1 tane közlenmiş kırmızı biber
- 1 tane havuç
- Orta uzunluk kuru soğanın yarısı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Maydanoz
- 3 dilim etimek
- Karabiber
- Zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcan ve biberi közleyip, iri iri doğrayıp hazırladım.
- Tavaya zeytinyağı ekleyip küp küp doğradığım kuru soğanı hafifçeçe kavurdum.
- Üzerine patlıcan, biber, rendelenmiş havucu ek edip,hepsini birlikte 5 dk kadar soteleyip ocaktan aldım.
- yavaşça ılıyınca rondoya koyup üzerine karabiber,narekşisi,tuz maydanoz ekleyip rondodan geçirdim. (tamamen ezmeden).
- Üzerine 3 tane etimeği elimde parçalayıp karıştırdım.
- İçine ceviz içi hayli yakışıyor. Etimeği sıcakken içine eklerseniz kıtırlığı gidecektir.
- İster servis tabağında,isterseniz etimek üzerine istek ettiğiniz gereç ile süsleyerek,birazda zeytinyağı ile servis yapabilirsiniz.