Patlıcan Ezmesi (Etimekli)

Podhani

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Ezmesi (Etimekli) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 tane közlenmiş patlıcan
  • 1 tane közlenmiş kırmızı biber
  • 1 tane havuç
  • Orta uzunluk kuru soğanın yarısı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Maydanoz
  • 3 dilim etimek
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Patlıcan Ezmesi (Etimekli) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcan ve biberi közleyip, iri iri doğrayıp hazırladım.
  2. Tavaya zeytinyağı ekleyip küp küp doğradığım kuru soğanı hafifçeçe kavurdum.
  3. Üzerine patlıcan, biber, rendelenmiş havucu ek edip,hepsini birlikte 5 dk kadar soteleyip ocaktan aldım.
  4. yavaşça ılıyınca rondoya koyup üzerine karabiber,narekşisi,tuz maydanoz ekleyip rondodan geçirdim. (tamamen ezmeden).
  5. Üzerine 3 tane etimeği elimde parçalayıp karıştırdım.
  6. İçine ceviz içi hayli yakışıyor. Etimeği sıcakken içine eklerseniz kıtırlığı gidecektir.
  7. İster servis tabağında,isterseniz etimek üzerine istek ettiğiniz gereç ile süsleyerek,birazda zeytinyağı ile servis yapabilirsiniz.
Patlıcan Ezmesi (Etimekli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst