Patatesli Yoğurtlu Yumurtalı Çiçek Salata Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet orta uzunluk patates
- 3 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz ve dereotu
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtayı ve patatesi başka yerlerde güzelce haşlayın, kabuklarını soyun.
- Bir kaseye yumurtanın beyaz kısmını rendeleyin, yoğurdun yarısına bir diş rendelenmiş sarımsakla çırpalım.
- Zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuzu katıp karıştıralım servis tabağına içine yayalım başka kaseye kalan öbür sarımsağı rendeleyelim kalan bir çay kaşığı tuz katıp yumurta beyazı ve kalan yoğurdun yarısını koyalım karıştıralım.
- Patatesin üzerine yayın ortasına kalan yumurta sarılarını, limon suyu, zeytinyağı, bir çimdik tuz ile karıştıralım ezelim, ortasına koyalım.
- Yeşillikleri de ince kıyalım etrafına koyalım papatya hali verelim, afiyet olsun.