Patatesli Yoğurtlu Salata Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo haşlanmış patates
- 1 büyük baş kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı yedi türlü baharat
- 1 çay kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 su bardağı suyu uygunca süzülmüş yoğurt
- 1 su bardağı konserve mısır(suyu süzülmüş olacak)
- 6-7 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı suyu süzülmüş konserve bezelye
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 küçük diş sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
- Haşlanmış patatesleri bir çatal sayesinde eziyoruz.
- Diğer yandan küçük bir tavaya yemeklik doğranmış soğanı alıyoruz ,üzerine sıvı yağ ekleyip pemleşene kadar kavuruyoruz .
- Salçasını da ekleyip kavuruyoruz .
- Ardından baharatlarını ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- sonrasındasında bu karışımı ezdiğimiz patateslere ekliyoruz.
- Tuzunu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve yapacağımız tepsiye döküp kalıp üzere yapıyoruz .
- Üzerine farklı bir kapta mayonezi, yoğurdu,mısırı ve küçük doğranmış kornişonları,bezelyeyi ve sarımsağı ekleyip karıştırıp patateslerin üzerine yayıyoruz .
- Tuzu az ise ekleme yapabilirsiniz en az 2-3 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.