Patatesli Bulgur Köftesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 adet büyük patates
- 1 adet büyükçe kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet yeşil soğanın sapları
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (kontrollü ek edilir)
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet büyük patates az suyla haşlanır (ya da küp küp doğranarak yarım çay bardağı su ile mikrodalga kabına temalır 10 dakika pişirilir) haşlanan patatesler güzelce ezilir.
- Bir su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı kaynar su ile karıştırılıp kapağı kapatılır.
- Tavaya zeytinyağının yarısı koyulur yemeklik doğranan kuru soğan ek edilerek kavrulur.
- Salçalar ek edilerek kavrulur, haşlanıp ezilen patatesler ek edilir baharatlar ve tuz ek edilir sıcak suda haşlanan bulgurla birlikte hepsi güzelce yoğurulur.
- Maydanoz ve soğanın yeşil sapları ince ince kıyılır onlar da ek edilir.
- Limon suyu dilek edilen ölçüde ek edilir, kalan zeytinyağı da ek edilerek isterseniz elinizde köfte biçiminde yada silikon kalıpla şekillendirilerek servis edilir afiyet olsun ????.