Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 350 gram patates
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik ve kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri bir gün önce haşlayıp soğumaya bırakalım.
- Patateslerin kabuklarını soyalım ve ince rendeden rendeleyelim.
- Patates rendesinin üzerine zeytinyağını, tuzu ve karabiberi serpip yoğuralım.
- Yuvarlak küçük küçük top olarak ellerimizin ortasında yuvarlayalım.
- Yoğurdu bir kaseye alıp sarımsağı üzerine ezelim ve biraz tuz serpip karıştıralım.
- Sarımsaklı yoğurdu patates toplarının üzerine dökelim.
- Kırmızı toz biber ve kekik ile üzerine süs ekleyelim. Veeeee yemeğe hazır, afiyet olsun….