Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerin dağılmaması için hayli haşlanmamasına dikkat edilmelidir.
bir daha patateslerin dağılmaması için küçük boyutta doğranmaması gerekir. Daha orta ya da büyük boyutta olmalıdır.
açıklandıği ölçülerde sirke, limon ve zeytinyağı başka bir kapta karıştırılıp o denli salataya eklenirse daha hoş tatları alınır.
Patates Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4-5 adet patates
- Mor lahana
- 3-4 kısım yeşil soğan
- Marul
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz (miktarı damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda kabuklarını soymadan ikiye böldüğümüz patateslerimizi bir tencereye alıp yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Çatal sayesinde pişip pişmediğini denetim ediyoruz.
- Pişen patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Bir kaba alıyoruz.
- sonrasındasında marulu ve mor lahanayı ince uzun biçimde doğrayıp patatesin üstüne ekliyoruz.
- Üzerine açıklandıği ölçülerde baharatları ve başka materyalleri de ekleyip alttan üste hakikat ezmeden salatamızı karıştırıyoruz.
Patateslerin dağılmaması için hayli haşlanmamasına dikkat edilmelidir.
bir daha patateslerin dağılmaması için küçük boyutta doğranmaması gerekir. Daha orta ya da büyük boyutta olmalıdır.
açıklandıği ölçülerde sirke, limon ve zeytinyağı başka bir kapta karıştırılıp o denli salataya eklenirse daha hoş tatları alınır.
Patates Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı