Patates Mantı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Patates Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet büyük patates (patatesler küçükse 3 adet)
- 2 adet havuç – (4-5 yemek kaşığı sıvı yağ )
- 1 küçük dereotu
- 2 yada 3 adet salatalık turşusu
- Pul biber, karabiber, tuz
- Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızarmış pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri haşlayalım. Bir kaba alıp ezelim.
- Havucu rendeleyip yağda solana kadar kavuralım.
- Kaba patatesi, havucu, dereotunu, turşu ve baharatları alıp yoğuralım.
- Elimizle form verip üzerine sarımsaklı yoğurdu ve yağda kızarttığımız pul biberi dökelim.
Patates Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı