Patates Mantı

Podhani

Global Mod
Global Mod
Patates Mantı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet büyük patates (patatesler küçükse 3 adet)
  • 2 adet havuç – (4-5 yemek kaşığı sıvı yağ )
  • 1 küçük dereotu
  • 2 yada 3 adet salatalık turşusu
  • Pul biber, karabiber, tuz
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızarmış pul biber
Patates Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri haşlayalım. Bir kaba alıp ezelim.
  2. Havucu rendeleyip yağda solana kadar kavuralım.
  3. Kaba patatesi, havucu, dereotunu, turşu ve baharatları alıp yoğuralım.
  4. Elimizle form verip üzerine sarımsaklı yoğurdu ve yağda kızarttığımız pul biberi dökelim.
Deneyen herkese afiyet olsun ????.

Patates Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst