Patates Düşü Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 10-11 minik patates
- 1 kırmızı soğan
- 1 sivri yeşil biber
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
- Çökelek
- Yeşil soğan
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyalım ve 10 dakika soğuk suda bekletelim (Minik patates yoksa dörtgen biçimde 4-5 patates kesebilirsiniz) Patatesleri bir bardak zeytinyağıyla yüksek ateşte ısıtıyoruz ve çabucak orta ateşe alıyoruz.
- Kapalı bir biçimde 10 dakika kızartıyoruz ortada bir karıştırıyoruz, daha sonra soğan ve biberi ekleyip bir daha 10 dakika pişiriyoruz kapağı kapalı ve daima karıştırarak.
- Son olarakta baharatlarımızı ekleyip 10 dk tekrar kapalı bir biçimde. Yani toplam 30 dakika.
- Tabağımıza evvel yoğurt daha sonra patatesleri diziyoruz. Tavadaki yağla süslüyoruz. Dilediğiniz kadar çökelek ve yeşil soğanla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.